Légszűrők gyártása, forgalmazása és szállítása ipari üzemek, szállodák, irodák és lakások részre
Légszűrőkeretek tervezése, gyártása, forgalmazása és szállítása
Klímaberendezések karbantartása, tisztítása, fertőtlenítése, szervizelése
Szaktanácsadás
Légszűrők és légszűrőkeretek gyártása, forgalmazása
Az általunk gyártott szűrők skálája a G2-H15-ig terjed.
FC szűrők, Z és sík szűrők, zsákos szűrők, paplanszűrők, steril szűrők, olaj és festékköd szűrők, mosható szűrők, lángálló szűrők (300 Celsius-fokig).

Légszűrők vizsgálati eljárása

Az európai osztályozása a durva-, a finom, és a lebegőszűrőnek

A légszűrők bírálata és részletezése Európában a légszűrők szabványos szűrőosztályokba való beosztásával történik.

Az osztályozás, azaz a beosztás egy szabványosított szűrőosztályba a szűrő leválasztási teljesítménye alapján történik, az érvényes európai normák szerint.
Az erre alkalmazott vizsgálati eljárást a durva- és finomszűrő esetében az EN 779-es előírásban, a lebegőszűrő (Hepa- és Ulpa-szűrő) esetében pedig az EN 1822-es előírásban szabályozzák.

Szűrőink gyártási határideje darabszámtól, típustól és mérettől függően a megrendeléstől számított 1-3 hét, hepa szűrők esetében 3-4 hét.

Cégünk garantálja, hogy az általa leszállított termékek a kiállításra kerülő minőségi bizonyítványban szereplő adatoknak megfelelnek, melynek valódiságáért felelősséget vállalunk. Szűrőinkre csak az előírt, rendeltetésszerű használat mellett vállalunk garanciát. Minden szűrőnk antisztatikus és lángálló, valamint megfelel az EN 779 és az EN 1822 szabványoknak.

Célkitűzésünk

Célunk, hogy a lakások, irodák, szállodák és ipari üzemek levegőjét tisztábbá tegyük, az Ön számára a lehető legcsekélyebb költségek, kedvező, versenyképes árak mellett. Ismerve a mai gazdasági helyzetet igyekszünk a vevőkkel közösen kidolgozni a számukra gazdaságos megoldást, a minőség megtartása mellett.

Miért is fontos ez?

Szennyezett világunkban egyre nagyobb szükség van rá, hogy környezetünket megóvjuk a szennyező anyagoktól. A levegőben sok a kátrány, a füst és a por, valamint szerves anyagok is nagy mennyiségben megtalálhatóak benne. Idővel ezek a szennyeződések minden felületre rátapadnak, valamint a legeldugottabb zugokba is bejutnak és lerakódnak, ezzel több-kevesebb gondot, kárt okozva környezetünkben. A felületek elszennyeződése lehet pusztán esztétikai hátrány, de komoly műszaki problémákat is okozhatnak. Ennek következtében a gépekben előfordulhat a motorok túlmelegedése, vagy az érzékelők téves adattovábbítása is. Az üzemzavarok a felületek gyorsabb kopásához vezethetnek, és ezzel a karbantartási költségek jelentősen megnövekedhetnek.

A légcsatornákban lerakódott por a gombák és baktériumok  táptalaja, melyek a belső térbe jutva allergiás panaszokat és légúti megbetegedéseket okozhatnak. Ezek közül az egyik legveszélyesebb az úgynevezett légiós, vagy legionárius betegség.

A legionárius betegség (legionellosis) előfordulása

A legionárius betegség (legionellosis) a legionella baktériumfajhoz tartozó, a levegőben található kórokozók által terjed. Az esetek jelentős részében a megbetegedést a Legionella pneumophila baktérium okozza. Maga a kórokozó előfordul a talajban és természetes vizekben, klímaberendezések, zuhanyfürdők, szökőkutak, hűtőtornyok és a mezőgazdasági permetezőgépek vizében, veszélyt azonban csak abban az esetben tud jelenteni, ha a fertőzött vizet apró cseppek formájában belélegezzük. Ilyenkor a kórokozó fennakad a felső légutakon, és olyan tüneteket okoz, amelyek elsőre nem különíthetők el az influenza betegségétől. Ellenben ha a baktérium a tüdőbe jut, akkor az influenza jellegű tüneteket követően az ember ellenállóképességétől függően súlyos, heveny, gennyes tüdőgyulladást, emésztőrendszeri és idegrendszeri megbetegedést okozhat, legvégső esetben a betegség akár tragikusan is végződhet. Emberről emberre nem terjed. Járványokat okozhat viszont szállodákban és egészségügyi intézményekben. Hajlamosít a fertőzésre a tüdő obstruktív megbetegedése, a dohányzás, illetve a különböző okból fennálló csökkent ellenálló képességgel járó (immundeficiens) állapotok.
A legionárius betegség (legionellosis) okai

Terjesztésében a legnagyobb szerepet, veszélyforrást a nem megfelelően fertőtlenített és karbantartás nélkül üzemeltetett klímaberendezések jelentik. Ezek fertőzött vizet tartalmazó rendszeréből juthat a kórokozó a légszállítás során a kiáramló permettel nagy mennyiségben a szoba, illetve a helység levegőjébe, onnan pedig belégzéskor a légutakba és a tüdőbe. Éppen ezért van kiemelt fontossága a megelőzésnek. Ennek során a legfontosabb teendő a légkondicionáló berendezések rendszeres karbantartása, tisztítása, fertőtlenítése és a légszűrők mindig időben történő cseréje. Biztonságunk, egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos, hogy soha ne lépjük túl a légszűrők használhatósági időintervallumát.
  • Informatikai szolgáltatások, vállalkozása zökkenőmentes működéséért
  • Villamosipari szolgáltatások, meddőenergia gazdálkodás, költségei csökkentése érdekében
  • Építmények villamosipari villám-, tűz-, és érintésvédelmi felülvizsgálata
  • Munkavédelmi szolgáltatások, a biztonságos munkavégzés és munkakörnyezet érdekében
  • Tűzvédelmi szolgáltatások, tűz-, és tűzkárok megelőzéért
  • Környezetvédelmi szolgáltatások, egészséges környezetünk megóvásáért
  • Légszűrők gyártása és forgalmazása, a nélkülözhetetlen tiszta levegőért